ГоловнаСвіт

Папа Римський розповів про дитяче бажання стати м'ясником

Понтифік відмовився від пропозиції журналістів пройтися і купити піцу

Папа Римський розповів про дитяче бажання стати м'ясником
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск розповів, що в дитинстві мріяв стати м'ясником.

Таку заяву понтифік зробив в інтерв'ю данській газеті Straatnieuws, яка складається бездомними і призначається для читачів без певного місця проживання, інформує агентство Рейтер.

Глава Римсько-католицької церкви відповідав на питання про те, чи хотів він бути Папою Римським в дитинстві. "Я розкрию вам секрет: коли мені було чотири роки, мене запитали, ким я хочу стати, коли виросту. Я відповів: м'ясником", - сказав Франциск.

Народженого в аргентинському Буенос-Айресі Франциска обрали Папою Римським у 2013 році, він став першим понтифіком з Нового Світу і першим папою-єзуїтом. Він неодноразово говорив, що католицьким священикам слід жити скромно, а церква повинна піклуватися про бідних.

Так, Франциск відмовився від офіційних апартаментів і вирішив далі жити у гостьовій резиденції, наданій йому на час конклаву. У нинішньому інтерв'ю понтифік заявив, що не зміг би жити в офіційних апартаментах, які, за його словами, великі, але не розкішні, просто "з психологічних причин". "Це означало б опинитися в ізоляції. Тут мені краще, тому що я почуваюся вільним", - зазначив він, говорячи про життя в гостьовій резиденції. При цьому понтифік зазначив, що його нинішній спосіб життя дозволив Ватикану почуватися "менше позолоченою кліткою".

Він також розповів, що сумує за вуличними прогулянками, але відмовився пройтися разом із репортерами й купити піцу. "Я б з радістю, але не можу. Варто мені вийти, мене оточить натовп", - поскаржився понтифік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Папа Римський у США їздив у скромному Фіаті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram