ГоловнаСвіт

Війська Асада прорвали дворічну блокаду ІД навколо аеродрому на півночі Сирії

Сирійські війська ведуть успішний наступ в районі провінції Алеппо

Війська Асада прорвали дворічну блокаду ІД навколо аеродрому на півночі Сирії
Сирийская армия (архив)
Фото: www.arms-expo.ru

Солдати сирійської армії прорвали блокаду бойовиків "Ісламської держави" (ІД) навколо аеродрому Квейріс у сирійській провінції Алеппо.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на державне сирійське телебачення.

За даними агентства, війська, лояльні до президента Сирії Башара Асада, мають намір найближчим часом повністю зняти блокаду і очистити територію навколо аеродрому від бойовиків.

Протягом двох років Квейріс знаходився в оточенні бойовиків, при цьому військовослужбовці усередині бази продовжували опір, отримуючи припаси повітрям. До війни аеродром використовувався для тренування пілотів ВПС Сирії.

У понеділок, 9 листопада, сирійські урядові війська відзвітували про успішний наступ в районі провінції Алеппо. 2 листопада повідомлялося, що терористи ІД відбили у урядових військ сірійське місто Мхін у провінції Хомс, що має стратегічно важливе значення.

З 30 вересня російська авіація почала завдавати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії у відповідь на прохання про надання військової допомоги з боку Башара Асада. Москву звинувачують у використанні авіації проти помірної сирійської опозиції, унаслідок чого гинуть також мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram