ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав церкву перестати чіплятися за фундаменталізм

Папа Римський закликав церкву перестати чіплятися за фундаменталізм
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск закликав Католицьку церкву перестати чіплятися за консерватизм і фундаменталізм як відповідь на проблеми, з якими стикається Ватикан.

З такою заявою Франциск виступив перед єпископами на конференції у Флоренції, пише The Guardian.

Понтифік, зокрема, заявив, що краще церква зазнаватиме образ і гонінь, ніж буде одержимою владою і накопиченням багатств.

"Християнське вчення - це не якась закрита система, у якій не можна ставити питання або яку не можна піддавати сумніву. Вона жива. У неї немає чіткої особи, але є тіло, яке рухається і росте. У неї є плоть - це Ісус Христос", - заявив глава Католицької церкви.

Як зазначає The Guardian, Папа Римський виступає в ролі реформатора, який намагається перетворити церкву, що втрачає популярність у всьому світі, у менш жорстку і догматичну організацію. При цьому у Ватикані багато хто виступає проти прагнень понтифіка зробити церкву більш гнучкою і відкритою.

Уродженця Буенос-Айреса Франциска обрали Папою Римським у 2013 році, він став першим понтифіком з Нового Світу і першим папою-єзуїтом. Він неодноразово говорив, що католицьким священикам слід жити скромно, а церква повинна піклуватися про бідних.

Фундаменталізм - збірне найменування вкрай консервативних філософських, моральних і релігійних течій.

Нагадаємо, минулого тижня Папа Римський розповів про дитяче бажання стати м'ясником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram