>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блаттер пояснив проведення ЧС-2018 у Росії "джентльменською угодою"

За словами усуненого з посади президента ФІФА, ЧС-2022 мав проходити в США.

Блаттер пояснив проведення ЧС-2018 у Росії "джентльменською угодою"
Зепп Блаттер
Фото: EPA/UPG

Усунений із посади президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер розповів в інтерв'ю Financial Times про "джентльменську угоду" між лідерами футбольної організації про проведення чемпіонатів світу з футболу у 2018 і 2022 роках.

Про це повідомляє сайт Financial Times.

За словами Блаттера, лідери FIFA домовилися між собою віддати чемпіонати світу з футболу у 2018 і 2022 роках "двом супердержавам" - Росії та США. "Це було неофіційно. Це було дипломатично обумовлено", - пояснив він.

Незважаючи на те, що чемпіонат світу з футболу у 2022 році пройде в Катарі, сам Блаттер голосував за США. Також він розповів, що Мішель Платіні (голова УЄФА) зірвав угоду останньої миті через колишнього президента Франції Ніколя Саркозі. Платіні голосував за Катар.

Після голосування, яке визначило місце проведення ЧС-2022, Катар оголосив, що почав випробовувати французькі винищувачі Dassault Rafale. У квітні 2015 року країна придбала 24 такі літаки за $7 млрд, відомо було про її плани купити ще 12.

На початку жовтня комітет ФІФА з етики відсторонив від роботи Блаттера і Платіні на 90 днів.

Масштабні антикорупційні розслідування проти можновладних чиновників ФІФА розпочали у травні 2015 року. Тоді ФБР звинуватило багатьох співробітників федерації в корупції. Тим часом президента ФІФА Йозефа Блаттера переобрали на п'ятий термін. Проте на початку червня він заявив, що вирішив покинути свою посаду. У вересні 2015-го він відмовився це зробити.

Згідно з регламентом ФІФА, Блаттер виконуватиме обов'язки президента організації до наступних виборів. Вони заплановані на 26 лютого 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram