>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Комітет ФІФА рекомендував усунути Блаттера з посади на 90 днів

Якщо голова комітету затвердить рішення, Блаттер зможе повернутися до роботи щонайшвидше 8 січня.

Комітет ФІФА рекомендував усунути Блаттера з посади на 90 днів
Зепп Блаттер
Фото: EPA/UPG

Комітет ФІФА з етики рекомендував тимчасово усунути з посади президента організації Зеппа Блаттера терміном на 90 днів.

Остаточне рішення завтра ухвалить голова арбітражної палати комітету з етики ФІФА Ганс Йоакім Еккерт, повідомляє ВВС.

Засідання комітету з етики відбувається сьогодні в Цюриху.

Якщо голова арбітражної палати комітету з етики ФІФА затвердить рішення, прийняте членами комітету, Блаттер зможе повернутися до своєї роботи щонайшвидше 8 січня наступного року.

Блаттер планував перебувати на чолі ФІФА до нових виборів президента, призначених на 26 лютого 2016 року.

Як повідомляли раніше, зі своєї посади може бути усунений і президент УЄФА Мішель Платіні, якого вважають основним претендентом на посаду голови ФІФА на майбутніх виборах.

У вересні комітет ФІФА з етики оголосив про початок розслідування щодо Блаттера і Платіні. Це рішення ухвалили після того, як швейцарська прокуратура порушила кримінальну справу стосовно президента ФІФА. Генеральний прокурор Швейцарії повідомив, що у 2005 році Блаттер підписав з Карибським футбольним союзом (КОНКАКАФ) контракт на свідомо невигідних для ФІФА умовах.

Крім того, під підозрою прокуратури опинилася виплата у 2011 році Блаттером двох мільйонів швейцарських франків голові УЄФА Платіні за його роботу більш ніж дев'ятирічної давності. Платіні, який працював радником Блаттера з 1999-го по 2002 рік, дав свідчення як свідок.

Нагадаємо, в червні Зепп Блаттер оголосив про рішення піти у відставку, хоча лише п'ять днів перед тим він переміг на чергових виборах президента ФІФА. Блаттер послався на те, що його мандат "не підтримують усі у світі футболу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram