>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Директор "Олімпійського" пояснив свої слова про сектор для темношкірих

"Так, ідея "хороша". Але "хороша" - саме в лапках!

Директор "Олімпійського" пояснив свої слова про сектор для темношкірих
Фото: Taras Berezovets

Виконавчий директор НСК "Олімпійський" Володимир Спільниченко заявив, що його слова про окремий сектор для чорношкірих уболівальників журналісти хибно зрозуміли.

Про це він заявив в інтерв'ю "Сегодня".

Спільниченко зазначив, що він категорично проти встановлення на стадіоні будь-яких додаткових загороджень чи сіток, навіть після масового вибігання на поле вболівальників.

"Питання від журналіста з приводу створення окремого сектору викликало в мене скептичну посмішку. Так, кажу я, ідея "хороша". Але "хороша" - саме в лапках. Із такими ідеями вже виходили на стадіон. Я сказав: це не вольєр, жодних загороджень не буде. Із моєї відповіді просто висмикнули першу пропозицію. У цьому питанні треба не загороджувати, а проводити роботу з молоддю, щоб негативних проявів на трибунах не було. Сьогодні одних обгородити, завтра - інших, і стадіон перетвориться на незрозуміло що", - сказав він.

"Тож хотілося б іще раз підкреслити, що я категорично проти будь-якої сегментації та відгородження окремих груп людей на стадіоні", - додав директор стадіону.

Нагадаємо, УЄФА відкрила дисциплінарну справу проти київського клубу "Динамо" за расистську поведінку вболівальників та інші інциденти на стадіоні НСК "Олімпійський" під час матчу Ліги чемпіонів проти "Челсі" 20 жовтня в Києві. Покаранням може бути виключення киян із розіграшу Ліги чемпіонів, або зняття очок, або матч чи два без глядачів.

Київські вболівальники стверджують, що причина бійки була побутовою й не пов'язана з расизмом. Тим часом виконавчий директор FARE Піара Повар стверджує, що побиття почалося виключно через колір шкіри постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram