>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блаттер заявив, що має намір боротися за посаду глави ФІФА

Блаттера відсторонено від роботи через підозри в корупції

Блаттер заявив, що має намір боротися за посаду глави ФІФА
Фото: zavset.ru

Відсторонений від посади президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер заявив, що боротиметься за свою посаду.

Про це він заявив в інтерв'ю швейцарському виданню Schweiz am Sonntag.

"Я боєць. Вони можуть знищити мене, але вони не можуть знищити роботу всього мого життя", - сказав президент ФІФА.

Блаттер зазначив, що в комітеті з етики йому заборонили говорити з журналістами про федерацію, але запевнив, що "його справи добре і він почувається добре".

Нагадаємо, 26 вересня комітет з етики ФІФА почав розслідування щодо Блаттера і глави Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні. Це сталося після того, як Платіні підтвердив отримання 2 млн франків від Блаттера.

Блаттер, який очолював ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, проте вже 2 червня оголосив про відхід після звинувачень у корупції. Залишити свою посаду він планує після 26 лютого 2016 року, коли пройдуть вибори нового керівника. До цього моменту Блаттер - виконуючий обов'язки президента ФІФА.

Щодо Блаттера в Швейцарії порушено кримінальну справу за підозрою в халатності і розкраданнях. Чиновнику інкримінується давання хабара Платіні. Окрім того, йому інкримінується укладення контракту з Карибським футбольним союзом на невигідних для ФІФА умовах.

8 жовтня комітет з етики відсторонив Йозефа Блаттера з посади через підозри в корупції. Під підозрою також президент УЄФА і віце-президента ФІФА Мішель Платіні та генеральний секретар ФІФА Жером Вальке. Перші особи федерації відсторонили на 90 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram