ГоловнаСвіт

У Лондоні страйкують працівники метро

Сервіс таксі Uber підняв ціни на 300% через страйки

Безпрецедентний в історії Лондона 24-годинний страйк працівників метрополітену триває у британській столиці з вечора середи.

Про це повідомляє euronews.

Співробітники підземки виступають проти планів керівництва перевести метро на цілодобовий режим роботи. Компанія запропонувала підвищення зарплати на 2% і надбавки за нічні зміни, проте профспілки визнали ці заходи недостатніми.

Страйк відразу призвів до величезних заторів, оскільки багато з тих, хто їздив на метро, пересіли на свої машини; а автобусів виявилося занадто мало - всім охочим не вистачає місць.

Ситуацію погіршило те, що страйк співробітників метро збігся із 48-годинним протестом залізничних робітників - співробітників компанії First Great Western (FGW). За інформацією компанії, виконується понад 60% перевезень, але страйк все одно зачепив десятки тисяч пасажирів. За інформацією The Mirror, особливо постраждають фанати змагань з крикету. Міжнародне змагання з цього виду спорту відбувається зараз в околицях Кардіффа, столиці Уельсу, куди потрапити тепер важко.

Організатори тенісного турніру у Вімблдоні, який є передмістям Лондона, просять власників квитків на змагання вибирати альтернативні способи, щоб дістатися до стадіону.

Крім того, як пише The Daily Mail, у четвер у Лондоні водії онлайн-сервісу таксі Uber підняли ціни на 300% у зв'язку з величезним попитом на свої послуги через страйк працівників метрополітену. Як пише видання, було встановлено мінімальний тариф 14,5 фунтів стерлінгів (€20) з подальшою тарифікацією - 3,62 фунта стерлінгів (€5) за милю (1,6 км). Якщо ж таксі застрягло в заторі, пасажиру доведеться заплатити додатково 43 пенси (€60) за хвилину простою. Ціни почали підвищуватися вже з 5.30 ранку, оскільки люди почали замовляти таксі, щоб дістатися на роботу.

Щодня лондонським метро користуються близько чотирьох мільйонів осіб. Збиток від страйку може становити десятки мільйонів фунтів.

Через цей страйк, безпрецедентний за останні десятиліття, на вулиці додатково випустили 200 автобусів, пасажирам пропонують пересісти на велосипеди. Проте, як зазначає euronews, це навряд чи допоможе згладити наслідки страйку 20 тис. працівників метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram