ГоловнаСвіт

У Південній Кароліні схвалили законопроект про зняття прапора Конфедерації

Обговорення з питання про прапор сепаратистів Півдня тривали 13 годин

У Південній Кароліні схвалили законопроект про зняття прапора Конфедерації
Флаг Конфедерации
Фото: EPA/UPG

Палата представників американського штату Південна Кароліна схвалила законопроект про зняття прапора Конфедерації з флагштока перед Капітолієм штату.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На підтримку цього законопроекту проголосували 93 депутати, проти - 20. При цьому, як зазначає агентство, обговорення з цього питання тривали 13 годин. Тепер законопроект відправлять губернатору Південної Кароліни Ніккі Хейлі (Nikki Haley), яка пообіцяла підписати його протягом дня. За словами Хейлі, вона хоче, щоб прапор спустили.

6 липня сенат штату ухвалив рішення про заборону полотнища на території перед Капітолієм.

Наприкінці червня прапор Конфедерації зняли з Капітолію ще одного південного штату - Алабами. За словами губернатора Роберта Бентлі, це було частково пов'язано зі стріляниною в негритянській церкві.

Прапор сепаратистів Півдня під час Громадянської війни в США, що традиційно асоціюється з расизмом у країні, потрапив у центр скандалу після вбивства, скоєного білим націоналістом Діланом Руфом у негритянській церкві у Південній Кароліні.

17 червня Руф влаштував стрілянину у чарлстонському храмі. Він убив дев'ятьох чорношкірих, у тому числі сенатора штату. У соцмережах виявили його фотографії з прапором Конфедерації. Крім того, Руф написав маніфест, де виклав свої расистські переконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram