ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Пензі ушпиталили студента з підозрою на Еболу (оновлено)

Підозра на захворювання смертельним вірусом не підтвердилася.

У Пензі ушпиталили студента з підозрою на Еболу (оновлено)
Электронная микрофотография вируса Эболы
Фото: EPA/UPG

Одного з пензенських студентів, який приїхав на навчання з Нігерії, ушпиталено в Центр спеціалізованих видів медичної допомоги з підозрою на лихоманку Ебола.

Про це повідомляє ІА "ПензаИнформ".

Про госпіталізацію повідомили одногрупники нігерійця, в обласному управлінні мінохоронздоров'я агентству підтвердили цю інформацію. У пацієнта вже взяли аналізи і направили їх у Москву, щоб установити точний діагноз.

Оновлено: Як повідомляє ТАСС, підозра на захворювання вірусом Ебола у студента з Нігерії в Пензі не підтвердилася.

Госпіталізацію студента в Центр спеціалізованих видів медичної допомоги провели з метою "профілактики занесення інфекції", зазначили в обласному управлінні міністерства охорони здоров'я.

У жовтні в Комсомольську-на-Амурі ушпиталили матір і дочку, які прибули з Нігерії. Однак у них також не було виявлено жодних ознак зараження смертельно небезпечним вірусом.

Спалах лихоманки зафіксовано в лютому 2014 року у Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберію та Нігерію. Наприкінці серпня він дістався до Демократичної Республіки Конго і Сенегалу. Зареєстровано випадки зараження Ебола в Європі та США. Згідно з даними, озвученими Всесвітньою організацією охорони здоров'я 25 жовтня, кількість загиблих від лихоманки Ебола сягнула 4922 осіб. Інфіковано вірусом 10141 особу.

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що невідомі погрожують Чехії поширенням вірусу Ебола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram