ГоловнаСвіт

Влада КНР заборонила влаштовувати приватні клуби в парках і історичних будівлях

Сі Цзіньпін продовжує кампанію боротьби з корупцією

Влада КНР заборонила влаштовувати приватні клуби в парках і історичних будівлях
Си Цзиньпин
Фото: http://www.gazeta.lv

Влада Китаю в рамках кампанії боротьби з корупцією заборонила влаштовувати приватні клуби в історичних будівлях, парках та інших громадських місцях.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на китайські державні ЗМІ.

Голова КНР Сі Цзіньпін зробив приватні клуби своєю особливою мішенню в рамках боротьби з корупцією у владі, оскільки такі заклади мають сумнівну репутацію місць, де проводять тіньові оборудки або де можливі сумнівні сексуальні зв'язки.

"Приватні клуби в історичних будівлях і парках шкодили громадським інтересам, сприяли корупції та викликали сильне невдоволення суспільства", - цитує агентство "Сіньхуа" заяву владної Комуністичної партії Китаю. Крім того, наголошено в повідомленні, в історичних будівлях і парках заборонено відкривати ресторани, спортивні зали, спа-салони та мотелі.

"Чиновників притягуватимуть до відповідальності за їхню недбалість і за порушення. Громадські ресурси історичних місць і парків необхідно поставити під громадський контроль", - йдеться в заяві КПК.

Раніше цього місяця колишній голова КПК у місті Гуанчжоу позбувся членства в партії через звинувачення у здирництві, хабарництві та відвідуванні таких приватних клубів. Тим часом КПК ще наприкінці 2013 року заборонила чиновникам відвідувати такі заклади.

Нагадаємо, голова КНР і генсек Компартії Китаю Сі Цзіньпін проголосив початок кампанії боротьби з корупцією невдовзі після того, як заступив на посаду в листопаді 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram