ГоловнаСвіт

Американська сім'я вирішила відмовитися від прийомних дітей з РФ

Американці стверджують, що діти страждають від серйозного розладу психіки

Американська сім'я вирішила відмовитися від прийомних дітей з РФ
Фото: www.tatar-inform.ru

Сімейна пара з Нью-Йорка намагається домогтися через суд скасування усиновлення двох дітей із Росії, посилаючись на те, що вони страждають серйозним розладом психіки.

Про це повідомляє газета The New York Post.

Дітей, за даними видання, усиновили у квітні 2008 року. Як стверджує у своєму позові подружжя, агентства Spence-Chapin і Сradle of Hope, котрі оформляли документи, описували дітей як "здорових і соціально пристосованих". Однак вже незабаром, після того як діти, яким було на той момент шість і вісім років, опинилися в родині, прийомним батькам стало ясно, що у них є серйозні проблеми із психікою. Зокрема, як заявляють позивачі, діти неодноразово погрожували їм убивством. Крім того, з'ясувалося, що вони не є родичами, хоча агентства переконували у протилежному.

З 2012 року обидві дитини перебувають у психіатричному центрі у штаті Нью-Йорк. Згідно з приписом, вони повинні перебувати під постійним наглядом лікарів.

Відкритий судовий процес, як очікується, почнеться вже цього місяця. Імена подружжя та прийомних дітей, як і їхня стать, не розкриваються. У разі скасування усиновлення їх або залишать в медустанові, або відправлять в іншу прийомну сім'ю.

Нагадаємо, в грудні 2012 року Держдума ухвалила закон, що припиняє дію угоди про усиновлення між Росією і США. У пресі нормативний акт часто фігурує як "закон Діми Яковлєва" або "антімагнітський закон". Він позиціонувався як відповідь на дії влади США, яка ухвалила "закон Магнітського". Останній вводить санкції проти російських чиновників, яких вважають причетними до загибелі юриста Сергія Магнітського у московському СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram