ГоловнаСвіт

Таліби влаштували теракт в афганському суді: 7 жертв

"Талібан" збільшив активність на тлі виведення з країни контингенту міжнародних військ

Таліби влаштували теракт в афганському суді: 7 жертв
архив
Фото: boston.com

Щонайменше семеро людей загинули і 10 отримало поранення внаслідок нападу на будівлю суду в місті Кундуз на півночі Афганістану, де останнім часом активізувалися таліби

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Кундуз тривалий час вважався відносно мирним порівняно з іншими афганськими містами, проте в останні місяці ісламістський рух "Талібан" посилив свою присутність в однойменній провінції у зв'язку з виведенням з країни контингенту міжнародних військ.

Терорист-смертник підірвав себе в замінованому автомобілі біля головних воріт апеляційного суду, після чого троє бойовиків увірвалися в будівлю, де вступили в перестрілку з охороною.

"Шістьох прокурорів і поліцейського було вбито і дев'ятьох прокурорів і поліцейського було поранено", - уточнив Сайед Сарвар Хусаїні, прес-секретар начальника поліції провінції Кундуз. За його словами, талібів, які атакували будівлю суду, знищили.

Агентство Asscoiated Press, між тим, повідомляє про 10 жертв нападу.

Читайте: Афганістан і США підписали угоду про безпеку

"Талібан" узяв на себе відповідальність за теракт, проте представники ісламістів наразі не пояснили, з чим було пов'язано напад.

Активізація талібів відбувається на тлі виведення з країни контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF), чисельний склад яких становив максимум 139 тис. осіб. На початку 2015 року в країні буде розміщено близько 12 тис. іноземних військовослужбовців - 10 тисяч зі США і близько двох тисяч з країн НАТО. Місія буде небойовою - американські та натовські солдати зможуть оборонятися, але не будуть залучені в бойові дії разом з афганською армією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram