ГоловнаСвіт

Невідомі погрожують Чехії поширенням вірусу Ебола

Шантажисти вимагають від Праги €1 млн

Невідомі погрожують Чехії поширенням вірусу Ебола
Вирус Эбола
Фото: EPA/UPG

Невідомі погрожують Чехії поширенням у громадських місцях вірусу лихоманки Ебола.

Про це повідомив на спеціально скликаній із цього приводу прес-конференції заступник президента республіканської поліції Зденек Лаубе, повідомляє РИА Новости.

"Невідомі шантажисти погрожують Чехії поширенням у громадських місцях вірусу Ебола", - сказав Лаубе.

Поліція поки що не розкривала, як отримано цю інформацію і хто за нею може стояти. Проте, за словами Лаубе, повідомлення про загрозу слід сприймати "дуже серйозно".

За даними TV Nova, отриманими від її джерел у поліції, шантажисти вимагають від чеської влади €1 млн трьома виплатами за допомогою криптовалюти біткоїн.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка назвав шантажистів "гієнами, які використовують поточну ситуацію у світі з цією хворобою".

Читайте: У Нью-Йорку госпіталізовано лікаря з лихоманкою Ебола

Досі в Чехії не реєстрували випадків зараження Еболою. П'ять пацієнтів протягом останнього місяця ушпиталили з підозрою на захворювання на цю смертельно небезпечну лихоманку, проте проведені аналізи щоразу свідчили про інші хвороби. З минулого тижня в усіх міжнародних аеропортах Чехії введено контроль за медичним станом пасажирів.

Окрім однієї з празьких лікарень, яка спеціалізується на складних інфекційних захворюваннях, потенційних пацієнтів, що заразилися Ебола, може прийняти також центр медико-біологічної охорони міноборони в Тихонині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram