ГоловнаСвіт

ООН: Америка посіла перше місце за кількістю вбивств у світі

В Управлінні ООН з наркотиків і злочинності це пояснюють активністю організованої злочинності

ООН: Америка посіла перше місце за кількістю вбивств у світі
Фото: alternativenews.org

Згідно з доповіддю ООН, опублікованою 10 квітня, Америка зайняла перше місце за кількістю вбивств у світі, повідомляє агентство Рейтер.

Америка обігнала Африку й стала частиною світу з найбільшим числом убивств в мирний час на 100 тис. осіб. Так, 2012 року кількість вбивств на кожні 100 тис. населення в Гондурасі становило 90,4 вбивств, що майже вдвічі більше, ніж у Венесуелі - 53,7 вбивств. У доповіді підкреслюється, що така ситуація склалася через зростання активності організованої злочинності.

З доповіді Управління ООН з наркотиків і злочинності (УНЗ ООН) випливає, що велика кількість вбивств припала також на Центральну Америку. Так, в Белізі кількість убивств на кожні 100 тис. населення становила 44,7 вбивств, а в Сальвадорі - 41,2 вбивств.

У попередньому звіті, за 2011 рік, Гондурас також очолював список, Сальвадор займав друге місце, а Венесуела - третє.

Майже 40% з 437 тис. вбивств, скоєних у всьому світі 2012 року, припало на Америку, в основному на Центральну і Південну її частини, зазначається в доповіді.

"В цілому, 30% вбивств в Америці пов'язані з організованою злочинністю чи бандами", - йдеться в доповіді.

В останні роки проблема організованої злочинності в країнах Центральної Америки, таких як Гондурас, набула особливої актуальності через зростання активності мексиканських наркокартелів, які переїхали в ці країни, щоб створити там центри логістичних операцій для переміщення наркотиків з Південної Америки в США.

У число країн в високою кількістю вбивств увійшли також Гватемала (39,9 вбивств на 100 тис. населення), Південна Африка (31 вбивство на 100 тис. населення), Колумбія (30,8 вбивств на 100 тис. населення) і Бразилія (25 , 2 вбивств на 100 тис. населення).

У Мексиці, де з 2007 року триває боротьба з наркокартелями, кількість вбивств становила 21,5 на 100 тис. населення. При цьому в цілому за час боротьби з організованою злочинністю загинули 85 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram