ГоловнаСвіт

Туреччина скерувала винищувачів на кордон із Сирією

Дамаск звинувачує Анкару в підтримці повстанців.

Туреччина скерувала винищувачів на кордон із Сирією
архивное фото

Туреччина підняла за тривогою два свої винищувачі та скерувала їх до кордону із Сирією після того, як сирійські військові вертольоти атакували місто Азмарин.

Останніми днями біля цього міста тривали запеклі бої між сирійськими повстанцями й урядовими військами.

Нагадаємо, минулого тижня турецький парламент схвалив ведення транскордонних військових операцій у Сирії. Таке рішення було прийнято після того, як 3 жовтня з боку Сирії було здійснено артобстріл повіту Акчакале на південному сході Туреччини, загинули п'ятеро людей, дев'ять отримали поранення. У відповідь на обстріл Туреччина завдала низки ударів по ділянці сирійської території, звідки вели вогонь.

4 жовтня Сирія через ООН попросила пробачення за мінометний вогонь і заявила, що інцидент більше не повториться, проте турецька армія вже декілька разів змушена була обстрілювати сирійську територію у відповідь на снаряди з боку Сирії.

Найближчим часом Туреччина, яка після першого інциденту зміцнила свою присутність уздовж 900-кілометрового кордону, має намір розмістити там іще 250 танків і бойові літаки. Тим часом Дамаск звинувачує Анкару в підтримці повстанців, які проникають у Сирію з турецької території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram