ГоловнаСвіт

Британія: семеро морських піхотинців заарештовані за підозрою у вбивстві афганця

Ведеться розслідування.

Британія: семеро морських піхотинців заарештовані за підозрою у вбивстві афганця
Фото: justmedia.ru

У Великобританії заарештовано семеро морських піхотинців з елітного підрозділу, яких підозрюють у вбивстві, скоєному в провінції Гільменд, Афганістан, 2011 року.

Про це повідомляє ВВС.

Міністерство оборони Великобританії заявило, що арешт "пов'язаний з інцидентом, в якому не замішані цивільні особи". Хоча подробиць справи представники міністерства не розкривали, вони зазначили, що арешти свідчать про намір британської влади домогтися від військовослужбовців дотримання правил ведення бойових дій. Проте джерела у відомстві наголошують, що переважна більшість британських військових в провінції Гільменд поводилися відповідно до військових стандартів.

Справу веде спеціальний відділ, який розслідує злочини британських військовослужбовців за кордоном.

Це не перший випадок заарештування британських військових за підозрою у вбивстві з початку операції в Афганістані. Так, у квітні цього року британський солдат помилково застрелив афганця в провінції Гільменд, коли припустив, що він намагається закласти вибухівку. Як пізніше з'ясувалося, афганський громадянин копав землю. Того разу британська прокуратура не пред'явила військовослужбовцю звинувачень.

Водночас напруженість в Афганістані залишається високою після виходу ісламофобского фільму "Невинність мусульман" в США. У зв'язку з цим британські війська в Афганістані перебувають у стані бойової готовності.

Зараз в Афганістані перебувають близько 9,5 тисячі британських військовослужбовців, однак до кінця 2014 року всі підрозділи будуть виведені з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram