>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Setanta та УПЛ подають скаргу на Групу 1+1 до Нацради з телебачення

З цього приводу можуть застосувати різні санкції щодо медіагрупи.

Setanta та УПЛ подають скаргу на Групу 1+1 до Нацради з телебачення
Фото: ФК "Дніпро-1"

Телекомпанія Setanta Sports та Українська прем’єр-ліга готують скаргу до Нацради з питань телебачення та радіомовлення, повідомляє sport.ua.

Справа стосується неправомірного використання їхнього контенту (а саме – трансляції матчів УПЛ) та порушення Закону України "Про авторське право та суміжні права" медіагрупою 1+1 Медіа, включаючи телеканал 2+2.

Надалі Нацрада може застосувати різні санкції щодо телеканалу у разі прийняття відповідного рішення. Розглядається можливість подання судового позову, уточнює видання.

Цікаво, що трансляцію матчу між "Зорею" та "Ворсклою" (3:1) було видалено з YouTube-каналу FootballHub через порушення авторських прав. Проте, матч потім був опублікований на каналі ТСН Проспорт.

В 1+1 media заявили, що мають офіційні звернення клубів, тож на своїх ресурсах транслюватиме ігри ФК "Динамо" Київ, "Дніпро-1", "Зоря" й "Металіст".

"З цими клубами у групи 1+1 media є діючі багаторічні та довгострокові контракти. Разом з тим, цьогоріч футбольні клуби передали права на трансляцію матчів УПЛ на безоплатній основі, пояснюючи це важливістю врахування інтересів усіх вболівальників, максимального поширення футбольного контенту та безкоштовного доступу до нього", - йдеться в заяві "плюсів", розміщеній на сайті групи.

В 1+1 media наголосили, що діють на підставі довготривалих багаторічних договорів, а права на трансляцію були надані футбольними клубами включно із правом на здійснення зйомки матчів. Оприлюднити копії договорів про права на показ контенту група не може, зсилаючись, що це конфіденційна та комерційна інформація".

"Такі права не передавалися клубами Українській Премʼєр-лізі. Є внутрішні проблеми в організації роботи УПЛ, через що періодично виникають такі ситуації", - йдеться в повідомленні.

У групі зауважили, що забезпечують "максимальну безкоштовну дистрибуцію матчів" і створюють "додатковий контент, повʼязаний з цією важливою футбольною подією". А всі витрати, повʼязані з організацією телетрансляцій матчів зазначених клубів, 1+1 media буде покривати самостійно.

"Що стосується блокування трансляції матчу "Зоря" — "Ворскла” в YouTube на майданчиках 1+1 media 23 серпня, то показ матчу відбувався у легальний спосіб, адже 1+1 media має всі необхідні права на показ контенту. У свою чергу, ми подали зустрічну апеляцію, надавши всі необхідні юридичні документи. За правилами YouTube, вона буде розглянута протягом 14 днів", - додали в медіа-групі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram