ГоловнаСуспільствоВійна

У Київській області росіяни поцілили в об'єкт інфраструктури – Трипільську ТЕС (доповнено)

За даними ОВА, минулося без поранених.

У Київській області унаслідок російської масованої атаки пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури.

Інформації щодо поранених та загиблих немає. Про це повідомив голова ОВА Руслан Кравченко.

"Сьогодні вночі область була масовано атакована дронами-камікадзе та ракетами. Тривога тривала більше 5 годин. На жаль, під час повітряної тривоги на Київщині атаковано об'єкт критичної інфраструктури", – сказав він.

Станом на 7 ранку об'єкт все ще намагалися загасити. 

В Офісі генпрокурора додали, що розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 

"За даними слідства, вранці 11 квітня збройні сили рф атакували об’єкт критичної інфраструктури у Київській області. На місці події працюють прокурори, слідчі, екстрені служби та експерти", – йдеться у повідомленні.

За даними станом на 11 годину, вогнеборці продовжують ліквідовувати пожежу, що виникла внаслідок атаки. Вона частково погашена. 

"Всі служби працюють в посиленому режимі. Залучено максимальну кількість техніки. Енергетики та всі служби оперативно відреагували на наслідки, перепідключили мережу, завдяки чому всі мешканці Київщини наразі зі світлом. Водопостачання та водовідведення в постраждалій громаді відновлене", – сказав голова ОВА. 

Мер міста Українка Олександр Туренко вранці закликав мешканців громади зробити запас води і зарядити пристрої. В Українці розташована Трипільска ТЕС – найбільша в області. 

УП із посиланням на коментар голови наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрія Готи "Інтерфакс-Україна" пише, що внаслідок удару станція знищена. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram