ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч та ранок неділі, 3 березня: наслідки удару по багатоповерхівці в Одесі, бої на Новопавлівському напрямку

Нічна повітряна атака, 71 бойове зіткнення, втрати окупантів, ворожі обстріли, ракетні удари по Дніпру та по Донеччині.

Головне за ніч та ранок неділі, 3 березня: наслідки удару по багатоповерхівці в Одесі, бої на Новопавлівському напрямку
Фото: ДСНС Одещини

На місці удару "Шахеда" по багатоповерхівці в Одесі з-під завалів дістали тіло девʼятої жертви, повідомила ДСНС України.

Станом на 9:40, за інформацією голови Одеської ОВА Олега Кіпера, поруч із тілом дев'ятої жертви знайдено тіло ще одного загиблого немовляти. Кількість загиблих зросла до десяти. Попередньо, дитині немає й рочку.

Рятувальники продовжують розбирати завали.

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що впродовж доби сталося 71 бойове зіткнення.

Загалом ворог завдав 1 ракетного та 50 авіаційних ударів, здійснив 112 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 15 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка.

На Авдіївському напрямку - 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Детальніше про оперативну обстановку станом на ранок 3 березня - в нашій новині.

Генштаб також інформує, що за добу українські захисники знищили ще 1160 російських окупантів, 16 танків, 1 літак Су-34 та 35 артилерійських систем ворога. Загальні бойові втрати особового складу противника з 24.02.22 по 03.03.24 орієнтовно склали 416800.

Про інші втрати противника – в новині.

У ніч на 3 березня російські військові атакували ракетою Дніпро, також ворог атакував FPV-дроном і артилерією область.

"Після опівночі росіяни завдали ракетного удару по Дніпру. На місці атаки сталося займання. Вогонь надзвичайники приборкали", — написав голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Під обстрілами опинилися Нікополь, куди агресор скерував дрон-камікадзе. Мирівська та Червоногригорівська громади постраждали від артилерійських ударів.

Армія РФ атакувала ракетами С-300 Мирноград і Покровськ Донецької області, там дістали поранення п’ятеро людей, пише обласна прокуратура.

"У ніч на 3 березня 2024 року збройні сили рф здійснили масовану ракетну атаку на м. Мирноград, випустивши 4 ракети, попередньо – "С-300". Під приціл окупантів потрапив мікрорайон зі щільною житловою забудовою", – ідеться в повідомленні.

Унаслідок влучання по багатоквартирних будинках тілесних ушкоджень у своїх оселях зазнали троє мирних громадян – дві жінки 33 і 50 років, а також 37-річний чоловік. Постраждалих з мінно-вибуховими травмами, забоями і пораненнями госпіталізували.

Також вранці росіяни вдарили ракетою "Іскандер-М" по м. Покровську, де в епіцентрі вибухів теж опинились житлові будинки. Двоє жінок 24 та 52 років отримали осколкові поранення.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу! 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram