ГоловнаСуспільствоВійна

Корупція значно підриває ефективність російської армії, – Міноборони Британії

Після повномасштабного вторгнення в Україну корупція в російській армії тільки посилилась.

Корупція значно підриває ефективність російської армії, – Міноборони Британії
Ілюстративне фото: російські окупанти
Фото: пресслужба ГУР Міноборони України

У російські армія існує глибоко вкорінена система хабарництва, повідомляє Міноборони Великої Британії із посиланням на матеріал видання “Вёрстка”. 

Хабарі дають або вимагають за різні послуги, такі як: відпустка, атестація фізичної підготовки, військове звання, водійські права та уникнення дисциплінарного стягнення військовослужбовців за користування смартфонами або пияцтво.

Після лютого 2022 набір послуг було розширено довідками про поранення, нагородами за участь у війні в Україні та ухилення від відправлення на бойове завдання. Поточні “тарифи” на ці “послуги” варіюються від 40 000 рублів ($441), щоб уникнути відправлення на передову, до 1 мільйона рублів за довідку про поранення.

Міноборони Британії зазначає, що корупція вже давно є проблемою в Збройних силах Росії. Журналіст Дмитро Холодов досліджував військову корупцію в 1990-х роках і був убитий у Москві бомбою в портфелі в жовтні 1994 року. Схоже, корупція значно підриває ефективність російської армії. Існує лише віддалена ймовірність того, що буде досягнутий значний прогрес у зниженні рівня корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram