ГоловнаСуспільствоВійна

У Кривому Розі ракета влучила в будівлю поліції. Загинув поліцейський, ще понад 70 людей поранені (оновлено)

Правоохоронці робили поквартирний обхід в будинках біля місця удару. 

Фото: Сергій Лисак

У Кривому Розі Дніпропетровської області пролунав вибух. Ракета влучила в адміністративну будівлю, повідомив голова ОВА Сергій Лисак. 

"Зайнялися гаражі. Вогонь охопив 200 кв м. Інформація уточнюється", – написав він.

Згодом правоохоронці уточнили, що ракета влучила в адмінбудівлю поліції. 

Станом на 18.32 керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив про 73 постраждалих. З них 35 – в лікарні. Стан 34-річного і двох 28-річних чоловіків медики все ще оцінюють як важкий. 

За оновленими даними від МВС станом на 15:00, у результаті атаки загинула одна особа, кількість постраждалих зросла до 60.

О 14:42 ДСНС повідомила про завершення розбору завалів. Одна людина загинула, 59 поранені.

О 13:30 пошуково-рятувальні роботи завершили. Відомо про одного загиблого та 54 поранених. Серед них – девʼятеро правоохоронців.

Станом на 12:38 було відомо про 52 постраждалих у Кривому Розі. Троє з них – "важкі". Одна людина загинула – це правоохоронець. Про це повідомив у Telegram Сергій Лисак.

Він зазначив, що вдалося загасити пожежу, що спалахнула через ракетний удар. Працюють комунальні служби. Розбирають завали, вивозять сміття та бите скло. Внаслідок ракетної атаки пошкоджені 14 адміністративних будівель, культова споруда, 17 багатоквартирних та 4 приватні будинки. Більш ніж чотири десятки авто.

На місці розгорнуті штаби. Можна отримати воду, їжу, будматеріали. Тим, хто опинився в епіцентрі подій, надають психологічну допомогу. Вона знадобилася більш ніж 70-ти людям.

Фото: Сергій Лисак у Telegram

О 12:38 було відомо про 44 постраждалих внаслідок ракетної атаки росіян на Кривий Ріг, поінформували в ДСНС України. У пункті психологічної допомоги отримали допомогу 68 людей.

Фото: Сергій Лисак у Telegram

О 10:53 голова Ради оборони міста Вілкул заявив, що поранено 41 людину.

Станом на 10:41 було відомо про 32 постраждалих.

"Вже 32 постраждалі через ракетний приліт у Кривому Розі. Більшість – в стані середньої тяжкості або "задовільні". Втім, є й "важкі". Пошкоджені 3 адмінбудівлі. Побиті 7 житлових будинків, серед них – багатоповерхівка. Пожежа, яка виникла в гаражах, локалізована", – повідомив Сергій Лисак.

Фото: ДСНС у Telegram

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що внаслідок російського удару загинув поліцейський. 

"Ще трьох рятувальники ДСНС дістали з-під завалів. Вони у важкому стані. 6 співробітників отримали травми різного ступеня тяжкості. Надзвичайники на місці прильоту гасять пожежу площею 200 квадратних метрів. Крім того, постраждали ще розміщені поруч житлові будинки. Поліція здійснює поквартирний обхід, щоб перевірити стан мешканців. Тривають рятувальні роботи", – йдеться у повідомленні.

Поліція закликала місцевих не наближатися до місця роботи екстрених служб у цілях безпеки.

Фото: Сергій Лисак у Telegram
 

Нагадаємо, вночі 28 серпня російська армія ударила по Кривому Рогу ракетами. Била з тактичної авіації із південного напрямку. Внаслідок атаки були зруйновані два дачні будинки. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram