ГоловнаСуспільствоВійна

Внаслідок агресії РФ загинули 452 українські дитини

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 429.

Внаслідок агресії РФ загинули 452 українські дитини
Фото: Пресслужба ГУ Нацполіції у Харківській області

Унаслідок збройної агресії РФ в Україні загинули 452 дитини, понад 870 поранені.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Станом на ранок 1 січня понад 1328 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 452 дитини загинули і понад 876 дістали поранень різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 429, Харківській - 268, Київській - 117, Миколаївській - 81, Запорізькій - 81, Херсонській - 81, Чернігівській - 68, Луганській - 65, Дніпропетровській - 40.

Під час фіксації злочинів окупантів, скоєних на території Херсонської області, встановлено загибель двох хлопців віком 13 та 17 років.

31 грудня внаслідок ракетної атаки ворога на Запоріжжя дістала поранення 14-річна дівчинка. Також 31 грудня через артобстріл Херсона дістали поранень двоє дітей віком 12 та 13 років.

30 грудня внаслідок артобстрілу військами РФ с. Дальнє Донецької області дістала поранення 13-річна дівчинка.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення війська РФ пошкодили в Україні понад 2,6 тис. закладів освіти, 406 - повністю зруйнували.

Нещодавно міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Росія депортувала з України понад 13 тисяч дітей і планує зробити їх росіянами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram