ГоловнаСуспільствоВійна

Росія знову атакувала Запоріжжя ракетами, зруйновано багаповерхівку у центрі (оновлено)

Є постраждалі.

Росія знову атакувала Запоріжжя ракетами, зруйновано багаповерхівку у центрі (оновлено)
Запоріжжя
Фото: Анатолій Куртєв

Вночі 10 жовтня Росія знову атакувала ракетами Запоріжжя. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Зафіксовано близько десяти нових "приходів". 

Унаслідок ракетної атаки у центрі міста знову зруйновано багатоповерховий житловий будинок. Є постраждалі. 

“На місті трагедії працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби. Людям надається необхідна допомога”, – йдеться у повідомленні.

Оновлення. Є влучання в садок і школу. 

"Одна ракета влучила в 5-ти поверховий будинок у центрі міста, внаслідок чого повністю знищено одну секцію будинку. На місці події працюють усі необхідні служби. Під завалами можуть знаходитись люди. На цю хвилину відомо про 1 загиблого і п'ятьох поранених запоріжців. Потрапили ракети і у освітні заклади: одна поцілила у дитячий садок середмістя, спричинивши значні руйнування. Інша – у гімназію одного з районів. На щастя вона не розірвалася", – заявив Старух. 

Оновлення 8:02. Станом на ранок відомо про одного загиблого. Ще пʼятеро були поранені, повідомив секретар міської ради Куртєв у Телеграм

Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Нагадаємо, останні російські обстріли Запоріжжя забрали життя 65 людей. 32 цивільні загинули на пункті перетину, 20 в багатоповерхівках у центрі міста та 13 на іншому березі Дніпра.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після ударів по місту закликав Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду та партнерів, які розслідують міжнародні злочини, вчинені Росією в Україні, терміново направити на місце злочину слідчих та експертів, щоб задокументувати докази воєнних злочинів Росії та притягнути винних до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram