ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти збільшують тиск на місцеве населення тимчасово окупованих територій, - ГУР

Це стосується окупованих частин Херсонщини, Харківщини та Запоріжжя.

Окупанти збільшують тиск на місцеве населення тимчасово окупованих територій, - ГУР
Фото: ГУР МО

На тимчасово окупованих територіях фіксується зростання тиску загарбників на цивільне населення.

Про це на своєму офіційному Telegram-каналі повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Так, за інформацією ГУР, у Великому Бурлуку на Харківщині окупаційною адміністрацією здійснюється тиск на місцевих підприємців із метою примусити їх отримати паспорти РФ та перереєструватись відповідно до російського законодавства.

У багатьох населених пунктах окупанти погрожують закрити та націоналізувати підприємства. Також, загарбницькі адміністрації планують ввести щомісячний "податок" на кожен автомобіль підприємств у розмірі 5000 рублів.

"Після прибуття в Балаклію нового батальйону окупантів, зокрема з-поміж мобілізованих у РФ колишніх кримінальних в’язнів, різко зросло агресивне ставлення до місцевого населення, жорстокість та аморальна поведінка загалом", - додає у повідомленні воєнна розвідка.

Крім того, продовжуються конфлікти між підрозділами противника на етнічному підґрунті, що часто зачіпають цивільне населення.

"Так, на окупованій території Запорізької області у результаті такого конфлікту був застрелений заступник командира чеченської національності одного з підрозділів. А в Зеленопіллі окупант у стані алкогольного сп'яніння на БТР збив електричний стовп, через що було знеструмлено населений пункт", - повідомляє ГУР.

Також розвідка інформує, що на окупованій території Херсонщини, зокрема в Голій Пристані, посилюється пресинг місцевого населення на блокпостах.

Нагадаємо, раніше українська розвідка розповіла, як росіяни змушують жителів окупованих територій переходити на російські паспорти та на роботу за законодавством РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram