ГоловнаСуспільствоВійна

Українські авіатори завдали ударів по складах і ворожій силі на півдні України

Спецоперація із зачистки від ворожої техніки острова Зміїний триває. 

Українські авіатори завдали ударів по складах і ворожій силі на півдні України
Фото: EPA/UPG

Російські війська активізували завдання авіаударів для прикриття облаштування відступних рубежів у південних регіонах України.

Учора вони завдали шести авіаційних ударів з гелікоптерів по наших підрозділах, острову Зміїний і мирних мешканцях. Втрат з нашого боку немає, повідомили в оперативному командуванні "Південь".

"У відповідь наші авіатори парними нальотами завдали ударів по складах боєприпасів, опорному пункту та скупченню ворожої сили і техніки в районі Снігурівки, Благодатного, Ольгиного та Давидового Броду. Результати дорозвідуються. Але вже відомо, що ворожа армія вкоротилася на 27 рашистів, зенітно-ракетний комплекс «Тор», самохідну гаубицю «Мста-С», три одиниці броньованої та автомобільної техніки", – зазначили військові.

Захисники також знищили три склади боєприпасів у Херсонській області. 

"Парою винищувачів запалювальними боєприпасами рашисти намагалися випалити «залишки доброї волі», що лишилися по них на острові Зміїному у вигляді покинутої техніки. Вже знайома тактика «невлучання» і тут була продемонстрована в кількох варіантах", – додали захисники.

Увечері окупанти з авіації знову намагалися атакувати Одеську область. Ракету Х-31, випущену з літака над морем, влучно знищено зенітним ракетним підрозділом.

Військова операція зачистки Зміїного від залишків ворогів триває. Протягом дня за результатами дорозвідування виявлено і знищено реактивну систему залпового вогню "Град", ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцирь-С1", три одиниці броньованої та автомобільної техніки, автоцистерну та район укриття іншої техніки. Ознак присутності противника не виявлено.

Двоє ворожих ракетних кораблів у північно-західній частини Чорного моря продовжують нести на бортах загрозу з понад півтора десятка крилатих ракет. Для вагомості до них додались 3 великих десантних кораблі. Не відчуваючи себе захищеними, тримають максимально безпечну дистанцію від українського узбережжя.

Нагадаємо, що вчора росіяни намагались атакувати острів Зміїний фосфорними боєприпасами. Деякі снаряди не влучили. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram