ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ відбили два масованих наступи росіян на Луганщині

Окупанти вели розвідку боєм біля желатинового заводу Лисичанська. 

ЗСУ відбили два масованих наступи росіян на Луганщині
Фото: Сергій Гайдай у Telegram

ЗСУ 1 липня відбили два масованих наступи російських військ – у напрямку Верхньокамʼянки і желатинового заводу, де ворог намагався вести розвідку боєм.

На обох напрямках окупанти відійшли, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram

"Росіяни атакують з різних боків – військових і техніки вони залучили вкрай багато. Наші військові стримують наступ ворога", – зазначив він.

За вчора російська армія стріляла з усіх наявних видів озброєння по Привіллю, Лисичанську, Вовчоярівці, Золотарівці, Лоскутівці, Верхньокам’янці, Білогорівці.

Луганська область
Фото: Сергій Гайдай у Telegram
Луганська область

"Приватні будинки в селах вигорають один за одним. З такою високою щільністю обстрілів встигаємо лише прихистити постраждалих. Палає одночасно в декількох місцях. Ледве встигаємо ліквідувати масштабні загоряння в Лисичанську. Як от у багатоквартирному будинку, де полум’я розповсюдилося по декількох квартирах. Або в торговельному центрі – якщо вчасно не загасили б пожежу на площі 1800 кв. метрів, важко уявити наслідки", – додав голова ОВА. 

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Вершини, Бахмута та Спірного. Також ворог завдав авіаударів у районі населеного пункту Вершина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram