ГоловнаСуспільствоВійна

На Думській в Одесі демонтували вказівники із назвами російських міст

Питання про демонтаж покажчиків білоруських міст Мінська і Бреста поки що не стоїть.

На Думській в Одесі демонтували вказівники із назвами російських міст
Фото: Думська

На Думській площі в Одесі 14 квітня демонтували п'ять табличок російських міст-побратимів: Волгограда, Москви, Ростова-на-Дону, Санкт-Петербурга та Таганрога, повідомляє Суспільне.

"Не сумніваюся в тому, що місця, що звільнилися, займуть наші дружні міста, за підтримки яких ми обов'язково виграємо цю війну", – заявив вчора, 13 квітня, міський голова Геннадій Труханов.

Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Знаки міст країни-агресора демонтували з вказівника, встановленого у 2005 році біля будівлі одеської мерії. Питання про демонтаж покажчиків білоруських міст Мінська і Бреста поки що не стоїть. У цьому міськрада Одеси пообіцяла орієнтуватися на загальнодержавний тренд, пише "Думська".

Заступник міського голови Олег Бриндак назвав демонтаж табличок із назвами російських міст актом історичної справедливості.

"Ми нарешті поставимо крапку у взаєминах, які були зруйновані у 2014 році російською агресією. Виконком ухвалив рішення про демонтаж табличок із назвами цих міст, які, по суті, вже давно є не побратимами, а ворогами. Коли ці міста, ця країна вбивають наших мирних громадян, дітей, жінок, бомбардує наші міста – про яку дружбу може бути мова?", – пояснив посадовець.

На їхнє місце вже у мирний час збираються розмістити таблички тих іноземних міст, які підтримали нашу країну та Одесу у складний час. За словами віцемера, у мирний час влада повернеться до питання пов'язаної з Російською Федерацією топоніміки.

Фото: Думська

Фото: Думська

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram