ГоловнаСуспільствоВійна

Вісім із десяти путінських армій тут. Тут ми їх і поховаємо, – Арестович

Наші успіхи – закономірність, переконаний радник голови ОП. 

Вісім із десяти путінських армій тут. Тут ми їх і поховаємо, – Арестович
Фото: EPA/UPG

«Російська армія не сильна. Вона просто довга. Вісім із десяти путінських армій тут. Тут ми їх і поховаємо», – упевнений радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

На своїй сторінці у Facebook він описав актуальний стан справ на фронтах України.

– У Гостомелі спецназ ГУР і 3 полк СЗГ разом із місцевою ТрО два дні поспіль полірували російських спецпризначенців і десантників. 

Миколаївці відбили аеропорт "Кульбакіне" і відгамселили колону, яка намагалася вранці обійти місто. Причому в загальновійськових боях бере активну участь (і перемагає!) патрульна поліція Миколаєва.

– У Перемозі Броварського району накрили з повітря 15 окрему мотострілецьку бригаду із Самари.

«На Ніжинському напрямку ще три доби тому російське командування почало формувати величезне оперативне з'єднання для наступу на Бровари-Бориспіль. Тепер цього з'єднання немає. Частково пішло під Харків, де війська окупантів зазнали величезних втрат, частково заплуталося в місцевих байраках, частково знищено», – написав Арестович, додавши, що це сталося, зокрема, тому, що місцеві жителі перекривали лісові дороги, після чого по окупантах працювали артилерія та авіація. 

– У Херсоні мінімум російських військ. Відновлено зв'язок. Шоу з «вдячними херсонцями» провалилося

Запорізька АЕС працює в нормальному режимі. 

«Ми тримаємо небо (сьогодні кілька збитих російських літаків), працює наша авіація. Накриваємо командні пункти супротивника – сьогодні навіть російська преса визнала загибель двох старших командирів, включаючи командира 810 бригади морської піхоти Чорноморського флоту, яка допомагала втекти Януковичу та захоплювала Крим, – зазначив Арестович. – До цих полковників і генералів можна сміливо додати нуль і помножити на два. А то й три – судячи з кількості знищених нами командних пунктів».

– Складна ситуація в Харкові, Маріуполі, Охтирці.

«Над Черніговом збивають російські літаки, ходять у хвацькі рейди і збирають полонених під Сумами, як величезна м'ясорубка, перемелює ворога напівоточена Харківщина», – розповів радник голови ОП. 

«Для багатьох українців те, що ми ще не програли, – це героїчне, але диво, – зазначив Арестович. – Але ні. Усе це було визначено в перший день. Усе це прораховано та продумано військовим керівництвом та блискуче реалізується армією. Чи знаєте ви, що перший удар крилатих ракет супротивника в багатьох місцях припав на макети? І вогневі мішки, і нескінченні kill box, у які затягують війська супротивника наші військові – це все тверезий і холоднокровний розрахунок, який з методичністю роторного екскаватора реалізує керівництво та особовий склад нашої армії».

«Нам давали 48 годин найкращі військові світу, – додав він. – На десяту добу українська авіація, якій давали три години, розносить ворога з неба. Наші успіхи – закономірність. Спеціально вибудовані та чітко реалізовані причинно-наслідкові зв'язки. Поєднання найвищого рівня збройних сил і народного опору перемеле тут російську військову машину. Російська армія не сильна. Вона просто довга. Вісім із десяти путінських армій тут. Тут ми їх і поховаємо. Це займе час. Але це буде не випадковим успіхом». 

Нагадаємо, раніше Олексій Арестович заявляв, що військове керівництво РФ «пустило в хід усі сили, які були накопичені ними на українському напрямі». 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram