ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія почала повертати війська з "навчань" у Криму

У травні 2014 року РФ також заявляла про відведення військ від українського кордону.

Росія почала повертати війська з "навчань" у Криму
Фото: facebook/Минобороны России

Російські військові, які брали участь у навчаннях в окупованому Криму, почали повертатися на бази.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Міноборони РФ.

"23 квітня війська (сили) Південного військового округу та Повітряно-десантних військ, задіяні у заходах раптової перевірки, розпочали повернення у пункти постійної дислокації. Наразі військові підрозділи та з'єднання здійснюють марші на залізничні станції вантаження та аеродроми, здійснюють вантаження на десантні кораблі, залізничні платформи та літаки військово-транспортної авіації", - йдеться у повідомленні.

В Міноборони РФ стерджують, що вже відбулося завантаження у великі десантні кораблі підрозділів морської піхоти, техніки та озброєння Каспійської флотилії та Чорноморського флоту.

"Морським піхотинцям належить здійснити перекидання у пункти постійної дислокації комбінованим способом - морським транспортом, залізничним транспортом та здійсненням маршів", - зазначається у повідомленні.

Після навчань Крим також залишають війська хімзахисту Південного військового округу, у залізничний транспорт завантажена техніка й озброєння бригади управління загальновійськового об'єднання ПВО.

Зазначимо, що аналітик НАТО Енді Сколлік згадує, що в травні 2014 року РФ також заявляла про відведення військ від українського кордону. Однак, тоді відведені були не всі сили, і в липні вони вели обстріл українських військ через кордон, а в серпні - отримали підкріплення і увійшли на Донбас у складі кількох батальйонно-тактичних груп.

Нагадаємо, 22 квітня Росія оголосила про завершення "раптової перевірки боєготовності", під приводом якої стягнула війська до кордонів України. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу 22 квітня заявив, що навчання в Криму відбулися успішно. Він також повідомив, що з 23 квітня війська починають повертатися у місця постійної дислокації.

З березня Росія стягувала війська до кордонів з Україною, а також в окупований Крим. За даними Пентагону, РФ зібрала майже 150 тисяч військових. Через це Володимир Зеленський записав звернення, в якому окремо запросив Путіна на переговори в "будь-якій частині українського Донбасу". У російському сенаті заявили, що "пропозиція про зустріч не має ніякого сенсу. Це - заява хорошого актора".

Пізніше прессекретар Путіна заявив, що президент отримав текст виступу Зеленського з пропозицією про зустріч, але, можливо, ще не встиг з ним ознайомитися. Сам президент РФ у відповідь запросив президента України до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram