ГоловнаСуспільствоЖиття

Венедіктова: конкурс на посаду голови САП - шалений

Претенденти подали понад 140 заяв на одне місце.

Венедіктова: конкурс на посаду голови САП - шалений
Фото: Макс Требухов

Конкурс на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - понад 140 заяв на одне місце.

Про це в інтерв’ю "Укрінформу" розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

"У нас закінчився дедлайн прийняття документів на посаду керівника САП. Там шалений конкурс – понад 140 заяв на одне місце. Також триває конкурс на заступника, начальника відділу. Зараз важливо, щоб комісія динамічно закінчила цей процес, допустила людей до тестів", - сказала вона.

Венедіктова розповіла, що конкурс - це тести на знання законодавства, загальні здібності, поліграф та співбесіда на доброчесність.

"Усе відкрито, засідання комісії проходять у режимі онлайн. Для нас дуже важливий керівник САП – це буде головний антикорупційний прокурор. Ми готові йому чи їй максимально допомагати. Я розумію всю проблематику й допомагатиму новому керівникові бути ефективним", - наголосила Венедіктова.

Нагадаємо, наприкінці травня минулого року генпрокурорка Венедіктова звинуватила керівництво і прокурорів САП у бездіяльності. Вона заявила, що в резонансних і актуальних провадженнях, у яких підозри були повідомлені ще два-чотири роки тому, досі не завершено слідство, а винуватих не притягнуто до відповідальності. Через деякий час вона повідомила, що службове розслідування стосовно керівника САП Назара Холодницького виявило порушення в його роботі.

21 серпня Венедіктова звільнила Холодницького.

17 вересня Верховна Радаз третьої спроби призначила парламентських представників до складу конкурсної комісії на зайняття адміністративних посад у САП. Особи представників викликали питання у представників Євросоюзу. Євродепутатка та заступниця голови Делегації парламентського комітету співпраці між ЄС і Україною Віола фон Крамон зазначила, що Україна може втратити безвіз, оскільки "український парламент проштовхує кандидатів, які не мають досвіду та доброчесності, до вибору голови САП".

У жовтні минулого року президент Володимир Зеленський заявив, що очікує обрання нового керівника САП протягом найближчих місяців. За словами голови держави, затримка пояснюється значною кількістю бажаючих отримати цю посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram