ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін затвердив новий склад Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До неї увійшли два представники Уповноваженої з прав людини. 

Кабмін затвердив новий склад Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин
Людмила Денісова

Кабінет Міністрів на засіданні 22 липня затвердив новий склад Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. 

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

До складу комісії разом з представниками урядових структур і міністерств увійшли два представники Денісової - Віктор Іванкевич (опікуватиметься питаннями внутрішньо переміщених осіб і мігрантів) і Олег Чуйко (дотримання прав військовослужбовців і ветеранів, військовополонених і зниклих безвісти громадян).

"Упевнена, що робота зазначеної Комісії допоможе в пошуку безвісти зниклих громадян України, адже вони можуть перебувати в місцях несвободи або в інших установах, або ж їх уже немає з нами", - повідомила Денісова.

Уповноважена з прав людини додала, що наступним кроком запуску роботи Комісії є створення секретаріату і виділення коштів на її діяльність.

Нагадаємо, що в липні в Офісі президента підтвердили намір створити спеціальну комісію, яка буде опікуватися питаннями розшуку зниклих безвісти на Донбасі.

За словами координатора робочої групи Миколи Колесника, створення комісії дасть можливість сформувати реєстр зниклих безвісти за категоріями та вирішить питання діяльності пошукових груп. Він також звернув увагу на важливість поліпшення комунікації між представниками місцевої влади та родинами зниклих безвісти і полонених. 

Нагадаємо, що в січні під час попередньої зустрічі робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі, військових і цивільних заручників в Офісі президента Колесник наголошував на важливості обговорення питання призначення членів комісії. "Я бачив попередній склад Комісії з розшуку зниклих безвісти - там майже 90% осіб узагалі не мали стосунку до цієї важливої роботи", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram