ГоловнаСуспільствоПодії

У МВС пояснили, для чого штурмували автобус після того, як затримали терориста

Шумові ефекти застосували, щоб вплинути на злочинця психологічно.

У МВС пояснили, для чого штурмували автобус після того, як затримали терориста

Заступник голови МВС Антон Геращенко пояснив, чому БТР із силовиками під'їхав до автобуса з заручниками вже після того, як терорист Максим Кривош здався і був затриманий правоохоронцями.

"Методика проведення спецоперацій має свої особливості. Не було відомо, чи не збиралася ця людина підірвати гранату", - повідомив Геращенко в ефірі "Сніданку з 1+1", пише УНІАН.

Він додав, що під одягом у зловмисника могла бути зброя, "яку експертам на відстані не видно". Для цього була створена ситуація з шумовими ефектами, щоб "психологічно пригнітити волю злочинця".

На відео затримання, оприлюдненому в соцмережах, видно, що Кривош виходить з автобуса і чекає на правоохоронців. Через деякий час до нього підходять три правоохоронці і затримують його. Тільки після цього силовики під'їхали на БТР, кинули світло-шумову гранату й увірвалися в автобус.

Нагадаємо, що Максим Кривош, який близько 10 годин утримував 13 людей в автобусі в центрі Луцька, здався правоохоронцям. До цього президент України Володимир Зеленський виклав на своїй сторінці у Facebook відео, яке від нього вимагав терорист. Допис після звільнення заручників видалили.

Вранці 22 липня в Офісі президента розповіли, що переговори Зеленського з терористом тривали близько 10 хвилин. Президент попросив відпустити трьох осіб, потім погодився викласти відео. Після цього терорист мав випустити з автобуса решту заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram