ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області чоловік напідпитку прийшов у магазин з гранатою

Зловмисник - у минулому учасник АТО, боєприпаси привіз із зони проведення ООС.

У Запорізькій області чоловік напідпитку прийшов у магазин з гранатою
Фото: https://zp.npu.gov.ua/

До Василівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення, що до продуктової крамниці, розташованої на бульварі Центральному зайшов озброєний громадянин з предметом, схожим на гранату. Про це йдеться на сайті Національної поліції в Запорізькій області.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції, які негайно виїхали за вказаною адресою, побачили, що чоловік у приміщенні магазину тримає в руці предмет, схожий на гранату. Словесно та своєю поведінкою він висловлював намір підірвати боєприпас. Предмет у руках порушника був схожий на гранату Ф-1, радіус ураження якої 200 метрів. 

Т.в.о начальника Василівського відділу поліції Максим Білоусов миттєво зреагував у критичній ситуації і особисто пішов на контакт з порушником, щоб запобігти небезпечній ситуації. Чоловік не очікував активних дій, до нього вдалося швидко наблизитися і відібрати боєприпаси, який передали спеціалістам-вибухотехнікам.

Підозрюваним виявився раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець 1968 року народження, який, до того ж,  відповідно до висновку медичного огляду, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Зловмисник - у минулому учасник АТО. Попередньо встановлено, що боєприпас він привіз із зони проведення операції Об’єднаних сил.

Правоохоронці затримали фігуранта за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають досудові розслідування.    

Нагадаємо, в травні один з відвідувачів супермаркету в Солом'янському районі Києва після зауваження про відсутність маски дістав з кишені гранату і погрожував її підірвати.

38-річного уродженця Черкаської області поліцейські затримали, а під час поверхового огляду виявили в нього гранату РГД-5 і дві сигнальні ракети. Заборонені предмети вилучили та направили на проведення відповідної експертизи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram