ГоловнаСуспільствоПодії

Вибухотехніки знешкодили гранату, яку викинув луцький терорист

У офіс поліції, де Аваков проводить нараду щодо переговорів зі зловмисником, стріляли.

Вибухотехніки знешкодили гранату, яку викинув луцький терорист
Фото: konkurent.ua

У Луцьку вибухотехніки знешкодили одну гранату, яку кинув зловмисник, котрий захопив автобус з людьми. Центр міста залишається перекритим "для забезпечення безпеки громадян", інформує пресслужба Національної поліції.

"На місці події перебувають міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і перший заступник глави СБУ - керівник Антитерористичного центру при СБУ Руслан Баранецький для координації дій всіх залучених структурних підрозділів правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поліція зараз допомагає співробітникам Служби безпеки України під час проведення ними спецоперації зі звільнення заручників, забезпечуючи правопорядок на місці надзвичайної події.

"Крім того, вибухотехніки ГУНП у Волинській області знешкодили одну гранату, яку викинув зловмисник. Його особу встановлено, це - 44-річний житель Рівненської області", - додали в поліції.

Окрім того, видання "Волинь" повідомляє, що в приміщення, де міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проводить нараду щодо переговорів з луцьким терористом, стріляли.

"В офіс поліції стріляли. На другому поверсі пробите вікно", - йдеться в повідомленні видання.

Зазначимо, що офіс поліції у Луцьку розташований неподалік Театральної площі, де припаркований захоплений терористом автобус.Нагадаємо, сьогодні в Луцьку чоловік з вибухівкою захопив автобус із пасажирами. В області введено оперативний план "Заручник".

СБУ попросила мешканців міста не виходити з дому або не залишати місце роботи.

У автобусі перебуває близько 10 людей. Злочинець вимагає від представників влади записати відеозвернення із заявою, що "вони є терористами в законі".

Підозрюваним у захопленні заручників у Луцьку є 44-річний громадянин України Максим Кривош. Він - уродженець селища Гай Оренбурзької області (РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram