ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Радою провели артперфоманс "Картковий будинок Путіна"

Таким чином правозахисники і митці хочуть привернути увагу до проблеми безкарності за воєнні злочини.

Фото: Макс Требухов

Перед центральним входом до Верховної Ради активісти провели артперфоманс "Картковий будинок Путіна" донецького художника Сергія Захарова.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Учасники розставили у дворі великі гральні карти, побудували з них будинок, а потім знесли його.

"Цією символічною акцією колишні полонені, їхні рідні, правозахисники та митці хочуть привернути увагу народних обранців до проблеми безкарності за воєнні злочини. За сім років війни парламент так і не знайшов часу для ухвалення законопроєкту про воєнних злочинців (р.н.2689), який встановлює у Кримінальному кодексі відповідальність за злочини проти людяності та воєнні злочини. Це дає як учасникам незаконних збройних формувань, так і самому Путіну всі можливості уникати правосуддя. Учасники акції запитають у народних депутатів, які зібралися на позачергову сесію, коли це питання нарешті “буде на часі” в парламенті країни, де на окупованих територіях Криму і Донбасу викрадають і катують людей. І чому ухвалення змін до закону про гральний бізнес важливіше за закон, на який чекають десятки тисяч незаконно ув’язнених", - написали організатори акції у фейсбуці.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Зазначається також, що артперфоманс організовано в рамках спільної кампанії Фонду "Ізоляція" та Центру громадянських свобод.

Нагадаємо, донецький художник Захаров провів близько двох місяців у полоні "ДНР".

Він входить до складу артгурту "Мурзилка", відомого тим, що учасники з ризиком для життя розміщували в окупованому Донецьку карикатури на терористів "ДНР" - зокрема, Гіркіна-Стрєлкова, Моторолу та інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram