ГоловнаСуспільствоВійна

Кулеба: вбивство військового медика на Донбасі має ознаки воєнного злочину

Голова МЗС подякував міжнародним партнерам за підтримку.

Кулеба: вбивство військового медика на Донбасі має ознаки воєнного злочину
Фото: надано Дмитром Кулебою

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що вбивство проросійськими бойовиками на Донбасі військового медика має ознаки воєнного злочину.

Про це він заявив на брифінгу.

Кулеба подякував міжнародним партнерам, які вже засудили такі дії та закликали Росію взяти на себе відповідальність за вбивство військових на Донбасі

"Ми провели роботу з нашими міжнародними партнерами. Ми знаємо вже картину того, що там відбувається, є всі підстави вважати, що це був військовий злочин - вбивство нашого медика. Це засудили США, Британія. Ми вдячні їм за це", - сказав голова МЗС.

Нагадаємо, 13 липня бойовики обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя поблизу населеного пункту Зайцеве. Отримавши підтвердження "режиму тиші", група евакуації в білих шоломах із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла загиблого декількох метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. Цієї миті противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойове травмування.

Пізніше про деталі трагедії розповів командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас. За його словами, евакуаційну групу бойовики розстрілювали з трьох боків із засідки.

15 липня в штабі ООС повідомили, що тіло бійця, який 13 липня загинув на Донбасі, повернули на підконтрольну Україні територію.

20 липня результати експертизи ДНК засвідчили, що військовий, тіло якого днями передали на неокуповану територію, - це медик-сержант Микола Ілін, громадянин Естонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram