ГоловнаСуспільствоВійна

Росія постійно демонструє, що готова застосувати силу, - командувач ВМС

Санкції не дають бажаного результату.

Росія постійно демонструє, що готова застосувати силу, - командувач ВМС
Командующий ВМС Алексей Неижпапа
Фото: Думская

Росія "постійно демонструє готовність до застосування своїх сил" в акваторіях Чорного та Азовського морів. Про це 20 липня заявив командувач ВМС України Олексій Неїжпапа, відповідаючи на запитання "Крим.Реалії" про те, наскільки реальна атака Росії з окупованого Криму на материкову Україну.

"Кораблі Чорноморського флоту постійно перебувають у виробничих районах, а саме в районах видобутку газу. Також в Азовському морі перебувають кораблі ФСБ Росії, військові кораблі здійснюють контроль судноплавства в Керченській протоці. Таким чином РФ показує, що Чорне й Азовське моря – це її зона впливу. І постійно демонструє готовність до застосування своїх сил", – зазначив контрадмірал Неїжпапа.

Він наголосив, що санкції, які застосовують країни Євросоюзу і Сполучені Штати, не дають бажаного результату, і Російська Федерація не відмовилася від своїх намірів.

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа разом із командувачем 6-го флоту США віцеадміралом Юджином Блеком 20 липня брав участь у пресконференції, присвяченій початку міжнародних морських навчань Sea Breeze-2020. У них візьмуть участь 27 кораблів, 19 військових літаків і близько двох тисяч військових із восьми країн.

Сьогодні, 20 липня, розпочалися українсько-американські навчання "Сі Бриз-2020" із залученням держав-партнерів, метою якого є підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, держав-партнерів і постійно діючих морських груп НАТО під час виконання спільних завдань для сприяння безпеці в Чорноморському регіоні. Окрім України та Сполучених Штатів Америки, у заході беруть участь Болгарія, Грузія, Іспанія, Румунія, Туреччина та Норвегія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram