ГоловнаСвіт

Посольство США в Україні: "Санкції залишаться в силі, допоки Росія не поверне Україні контроль над Кримом"

Також вони діятимуть, допоки РФ не виведе свої сили зі сходу України. 

Посольство США в Україні: "Санкції залишаться в силі, допоки Росія не поверне Україні контроль над Кримом"
Фото: EPA/UPG

Посольство США в Україні відреагувало на незаконний візит президента РФ Володимира Путіна в окупований Крим і розміщення там російських військових кораблів.

"Самовільне будівництво Росією військових кораблів на суверенній українській території, силоміць захопленій нею, вкотре порушує міжнародні норми. Санкції залишаться в силі, допоки Росія не поверне Україні контроль над Кримом і не виведе свої сили з Донбасу", - наголосили на сторінці посольства у Facebook.

20 липня Путін здійснив неузгоджений з владою України візит до Криму, де взяв участь у розміщенні нових російських кораблів у Керчі.

У МЗС України повідомили, що українська сторона вважає згаданий візит та інші поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права.

МЗС висунуло вимогу російській стороні негайно припинити протиправні діяння. 

Нагадаємо, що про запланований візит Путіна в Крим стало відомо 15 липня. Прессекретар президента РФ заявив, що Путін "буде працювати в Криму, він візьме участь у церемонії закладки бойових кораблів для ВМФ на суднобудівному заводі "Залив" у Керчі". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram