ГоловнаСвіт

Короля Саудівської Аравії госпіталізували

У нього виникло запалення жовчного міхура. 

Короля Саудівської Аравії госпіталізували
Фото: eadaily.com

Король Саудівської Аравії Салман був госпіталізований у столиці країни, Ер-Ріяді, для проведення медичних аналізів через запалення жовчного міхура. Про це з посиланням на офіційну заяву агентства преси Королівства повідомляє американське видання Time.

У повідомленні саудівської влади йдеться, що монарх проходить тестування в державній королівській лікарні. Додаткових подробиць не повідомляють.

Примітно, що в цій лікарні часто лікують членів королівської родини, зокрема тих, хто нещодавно заразився коронавірусом. Госпіталь спеціалізується на трансплантаційних операціях, дослідницьких і навчальних програмах.

Король Салман перебуває при владі з 2015 року. Він вважається останнім саудівським монархом покоління братів, які утримували владу після смерті свого батька та засновника Саудівської Аравії - короля Абдулазіза.

Спостерігачі пильнують за здоров'ям короля, адже він має абсолютні повноваження, керуючи країною, яка є однією з провідних світових виробників нафти та найбільших економік світу.

Після приходу до влади Салман узяв курс на війну в Ємені, зміцнив позицію королівства стосовно Ірану, що конкурує з шиїтами, та розірвав зв'язки із сусіднім Катаром.

Він наділив свого 34-річного сина, спадкового принца Мухаммеда бен Салмана, рівнозначними своєму намісникові повноваженнями. Останній досі підозрюється в убивстві колумніста The Washington Post, критика саудівської влади Джамаля Хашоггі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram