ГоловнаСвіт

У США четвертий день поспіль фіксують понад 900 смертей від коронавірусу

Два дні поспіль у країні фіксували понад 70 тисяч нових випадків ковіду.

У США четвертий день поспіль фіксують понад 900 смертей від коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Минула п'ятниця, 17 липня, стала четвертим поспіль днем, коли у США фіксували понад 900 смертей внаслідок зараження коронавірусом.

Про це в неділю, 19 липня, повідомляє Голос Америки.

Того ж дня у США другий день поспіль фіксували понад 70 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус.

"У штатах Техас та Арканзас у п'ятницю зареєстрували найбільші показники смертності, тоді як Канзас, Огайо, Північна Дакота та Пуерто-Рико демонструють найвищі показники нових захворювань", - пише видання.

Лише в одному окрузі штату Техас, Nueces, у суботу виявили 85 немовлят, заражених коронавірусом. А в місцевій в'язниці Північного Техасу, де утримують близько 1800 в'язнів, коронавірус підтвердили в тисячі осіб.

"Наразі американське суспільство розділилось щодо двох питань: чи обов'язково носити маски у громадських місцях і чи варто відновлювати навчання у школах", - зазначено в повідомленні.

Напередодні Дональд Трамп виступив проти обов'язкового носіння масок. Президент наголосив, що в питанні носіння масок має зберігатися "певна свобода".

Сам Трамп вперше публічно з’явився в масці минулої суботи.

Нагадаємо, на відміну від свого чоловіка, Меланія Трамп відвідує офіційні заходи в масці. Перша леді США також напередодні закликала американців продовжувати носити маски у громадських місця.

У Сполучених Штатах з початку пандемії виявили понад 3,7 млн випадків зараження коронавірусом, у т. ч. понад 140 тис. летальних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram