ГоловнаСвіт

У ЄС виступили проти санкцій США щодо європейських компаній

Американські обмежувальні заходи спрямовані проти "Північного потоку-2" і "Турецького потоку".

У ЄС виступили проти санкцій США щодо європейських компаній
Фото: ИноСМИ

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель закликав США скасувати санкції проти європейських компаній. Зокрема, це стосується санкцій проти газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік-2".

Про це повідомляє Голос Америки.

“Принципово Європейський Союз виступає проти застосування санкцій третьою стороною щодо європейських компаній, які ведуть легітимний бізнес. Більше того, ЄС вважає, що екстериторіальне застосування санкцій суперечить міжнародному законодавству. Європейська політика має визначатися тут у Європі, а не третьою країною”, - заявив Боррель.

Боррель закликав Сполучені Штати скасувати загрозу санкцій і закликав США до “відкритого діалогу”.

“Там, де існують різні погляди на політику, Європейський Союз завжди відкритий до діалогу. Але це не може відбутися, коли є загроза санкцій”, - заявив Боррель.

Нагадаємо, влада США вирішила ввести додаткові обмежувальні заходи стосовно проєкту газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". 15 липня держсекретар США пояснив, що йдеться про заходи, передбачені законом CAATSA (Закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій").

Президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що виступає проти "Північного потоку-2". Зокрема, він критикував ФРН за згоду на цей російський проєкт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram