ГоловнаСвіт

Американський ракетний есмінець прямує в Чорне море

Кораблі НАТО братимуть участь в українсько-американських спільних навчаннях Sea Breeze-2020.

Американський ракетний есмінець прямує в Чорне море
Ракетный эсминец США Porter
Фото: dumskaya.net

Американський ракетний есмінець DDG-78 USS Porter прямує в Чорне море для участі в міжнародних навчаннях Sea Breeze-2020.

Про це повідомляє пресслужба Шостого флоту ВМС США.

"Повернення корабля Porter у Чорне море підтверджує прихильність 6-го флоту США і ВМС США до наших союзників і партнерів по НАТО. Наша участь у багатонаціональних навчаннях, таких як Sea Breeze, є реальною демонстрацією рішучості США щодо колективного захисту Європи", - зазначив командувач флоту віцеадмірал Джейн Блек.

За словами віцеадмірала, есмінець Porter, а також додаткові літаки ВМС США P-8 від Патрульної ескадрильї ВП (47) братимуть участь в українсько-американських спільних навчаннях Sea Breeze-2020. ВМС США регулярно діють у Чорному морі відповідно до міжнародного права, включно з Конвенцією Монтре.

Зазначається, що в навчаннях заплановано задіяти дві тисячі осіб з дев'яти країн, 27 кораблів і 19 літаків.

Участь у навчаннях Sea Breeze-2020 планують брати Болгарія, Грузія, Норвегія, Румунія, Іспанія, Туреччина, Україна та США.

Ракетний есмінець Porter дислокується в іспанському морському порту Рота. Він проводить військово-морські операції в районі 6-го флоту США на підтримку інтересів національної безпеки США в Європі.

Нагадаємо, минулого тижня дві військово-морські групи НАТО увійшли в Чорне море для участі в багатонаціональних навчаннях. Згідно з планом, судна НАТО покинуть Чорне море через 21 день. Але до цього відвідають Одесу, яка розміщена за 380 км від бази Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Також повідомлялося, що формат навчань Sea Breeze-2020 зміниться через коронавірус. Маневрів на суші цього року не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram