ГоловнаСвіт

Вашингтон пригрозив санкціями партнерам "Північного потоку-2"

"Ми не будемо миритися - йдіть зараз або ризикуйте наслідками".

Вашингтон пригрозив санкціями партнерам "Північного потоку-2"
Фото: pikabu.ru

Державний секретар США Майк Помпео звернувся до компаній-партнерів російського Nord Stream-2 і пригрозив компаніям наслідками в разі підтримки проєкту.

Про це повідомляє Державний департамент США у Twitter.

"Це очевидне попередження для компаній, які допомагають і підтримують проєкти зі шкідливим російським впливом. Ми не будемо миритися - йдіть зараз або ризикуйте наслідками", - заявив Помпео.

Нагадаємо, влада США вирішила ввести додаткові обмежувальні заходи стосовно проєкту газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". 15 липня Держсекретар США пояснив, що йдеться про заходи, передбачені законом CAATSA (Закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій").

Президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що виступає проти "Північного потоку-2". Зокрема, він критикував ФРН за згоду на цей російський проєкт.

19 липня Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель закликав США скасувати санкції проти європейських компаній, які стосуються газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram