ГоловнаСвіт

ОАЕ відправили першу місію на Марс

Зонд має долетіти до Марса в лютому 2021 року

Об'єднані Арабські Емірати стали першою арабською країною, яка відправила місію на Марс. Космічний апарат "Аль-Амаль" ("Надія") вирушив до Червоної планети з японського космодрому на острові Танегасіма в понеділок, 20 липня.

Старт, який мав відбутися ще 14 липня, двічі переносили через несприятливі погодні умови. Очікують, що зонд долетить до Марса в лютому 2021 року, передає DW.

Мета місії - вивчити атмосферу, кліматичні умови та зміну пір року на планеті. Апарат має залишатися на орбіті протягом цілого марсіанського року, який триває майже вдвічі довше за земний.

Космічний зонд також вивчатиме нижні шари атмосфери, де формується марсіанська погода, зокрема пилові бурі. "Аль-Амаль" має три камери, що дозволяють спостерігати за атмосферою Марса у видимому, інфрачервоному та ультрафіолетовому діапазонах.  

До осені 2020 року на Червону планету мають вирушити ще два космічні апарати - американський марсохід Perseverance ("Наполегливість") і китайський Tianwen-1 ("Питання до небес"). Мета обох місій - пошук життя на Марсі та вивчення атмосфери планети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram