ГоловнаСвіт

Акції компанії з виробництва латексних рукавичок зросли на 1000%

Через пандемію коронавірусу малайзійські компанії цікавіші для інвесторів, ніж Tesla.

Акції компанії з виробництва латексних рукавичок зросли на 1000%
Фото: EPA/UPG

З початку 2020 року капіталізація трьох виробників латексних рукавичок з Малайзії виросла в цілому на 26 млрд доларів.

Акції виробників рукавичок привертали більше уваги інвесторів, ніж навіть акції Tesla, які зросли на 259%, пише Bloomberg.

Так, акції Top Glove Corp. цього року подорожчали на 389%, акції Kossan Rubber - на 230%, а акції Supermax Corp. - на 1000%, що безпрецедентно для малазійського ринку.

Так, понад 1 долар з 10, які зараз інвестують у фондовий ринок Малайзії, пов’язані з виробництвом рукавичок.

Вибуховий ріст стався на тлі пандемії коронавірусу і різкого збільшення попиту на засоби індивідуального захисту, зазначає видання. В інвесторів ці компанії популярніші за електромобілі та вогнемети Ілона Маска.

"Зростання виробників рукавичок нагадує багатьом зростання Tesla, проте перспективи доходів цього сектору більш обнадійливі, ніж у Tesla", - сказав керуючий фондів Northcape Capital Ltd.Росс Кемерон.

Він також зауважив, що очікує зростання прибутку виробників рукавичок на більш ніж 100% і наступного року.

Загальмувати зростання акцій компаній у цьому секторі можуть швидкі темпи розробки вакцини від коронавірусу, пише видання. Також Митна служба США розпорядилася припинити імпорт одноразових рукавичок виробництва Top Gloves. Компанія вважає, що це може бути пов'язане з використанням іноземних працівників, і сподівається розв’язати проблему протягом двох тижнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram