ГоловнаСуспільствоЖиття

Дві тисячі українців ув’язнені в Росії

За кордоном відбувають покарання близько 7 тисяч наших співвітчизників. 

Дві тисячі українців ув’язнені в Росії
Фото: Макс Левин

Близько 7000 громадян України відбувають покарання за кордоном, у тому числі 2000 – у Російській Федерації. Про це йдеться на сторінці Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової у фейсбуці. 

З доповіддю про це вона виступила на 20-й конференції Альянсу із протидії торгівлі людьми ОБСЄ на тему "Зупинити безкарність: відновлення справедливості шляхом ефективного кримінального переслідування за торгівлю людьми".

Під час виступу Денісова наголосила, що серед ув’язнених є жертви торгівлі людьми, які були залучені до перевезення та розповсюдження наркотичних засобів на території іноземних держав. За останні чотири роки органи Нацполіції розслідували 222 кримінальні справи за вказаними фактами.

Нагадаємо, на початку року пресслужба Міністерства закордонних справ повідомляла, що близько 100 українських політв'язнів залишаються в російських в'язницях.

29 грудня в рамках обміну з полону бойовиків повернулися 76 українців - 64 цивільних і 12 військовослужбовців. До Росії і на окуповані території України повернулися 124 людини. 22 відмовилися і залишилися в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram