ГоловнаСуспільствоПодії

​Поліцейські затримали киянина, який намагався підірвати будинок, відкривши газ у своїй квартирі

Слідчі готують клопотання до суду щодо примусового лікування чоловіка.

​Поліцейські затримали киянина, який намагався підірвати будинок, відкривши газ у своїй квартирі
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські затримали місцевого жителя, який "замінував" школу та намагався підірвати будинок.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

На спецлінію "102" зателефонував невідомий із повідомленням про те, що він нібито заклав вибухівку у будівлі школи на вулиці Семашка. На адресу негайно виїхали слідчо-оперативна група, рятувальники, вибухотехніки та кінолог зі службовим собакою. Під час огляду приміщень та прилеглої до школи території працівники поліції жодних підозрілих предметів чи речовин не виявили.

"Після опитування свідків та очевидців події ми встановили особу абонента, що зробив хибний виклик. Разом із цим до нас надійшла інформація про те, що після цього дзвінка чоловік вдома відкрив газові конфорки та зачинив вікна, після чого пішов у невідомому напрямку. При цьому він попередив матір про намір підірвати будинок", - розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев.

У будинку на вулиці Доброхотова, де проживає правопорушник, працівники ДСНС і газової служби відключили газ та спільно з поліцейськими провели евакуацію мешканців під’їзду.

Оперативні працівники протягом кількох годин вели пошуки зловмисника, а коли розшукали - затримали його за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Ним виявився місцевий мешканець, 1978 року народження, який, згідно з висновком лікарів-психіатрів, має проблеми з психічним здоров’ям.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні двох злочинів (ч. 1 ст. 259 - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності та ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 194 - незакінчений замах на умисне знищення або пошкодження майна) та готують клопотання до суду для прийняття рішення щодо примусового лікування чоловіка.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Нагадаємо, 21 червня в Києві у будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 стався вибух у багатоповерховому будинку. Обвалилися квартири чотирьох поверхів будівлі. З дому евакуювали 23 людей, загинули п’ятеро людей.

Попередньо поліція встановила, що в будинку стався вибух газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram