На Хмельниччині перша за рік парафія перейшла до помісної церкви

Громада півтора року відстоювала своє рішення.

На Хмельниччині перша за рік парафія перейшла до помісної церкви

Парафія на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова села Борисів в Ізяславському районі Хмельницької області перейшла з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це повідомив керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (Махота).

Архієрей розповів, що на початку минулого року громада села планувала приєднатися до Православної церкви України і навіть зібрала підписи.

"Але місцевий священник о. Василь Дукач, зібравши збори села, правдами і неправдами, плачами і просьбами, перекрутивши факти і не давши висловитися іншій стороні, переконав людей залишитись у лоні Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом. Проте значна частина громади села була не згідна з таким рішенням і протягом року працювали над тим, щоб у їхньому селі перемогла правда", - написав митрополит Антоній на своїй сторінці у фейсбуці.

У березні цього року на зборах громади було одностайно прийнято рішення з проханням зареєструвати у с. Борисів релігійну громаду ПЦУ. Рішенням сесії сільської ради було надано приміщення для подальшого переобладнання під храм.

19 липня в Борисові освятили хрест на подвір'ї майбутнього храму.

Ще у грудні 2018 року митрополит Антоній заявляв про погрози від УПЦ МП парафії в с. Доброгорща, яка перейшла до помісної православної церкви.

Загалом до ПЦУ з часу її утворення та надання Томосу про автокефалію перейшли понад 550 парафій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram