ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Втрат серед ЗСУ не було.

Бойовики сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: EPA/UPG

19 липня незаконні збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Причому бойовики знову застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Наші воїни негайно реагували на всі можливі загрози з боку загарбників. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів українські захисники припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від Об’єднаних сил", - запевнили у штабі.

Використавши артилерійські системи 122-го калібру і 120 мм міномети, бойовики на світанку двічі обстріляли українських захисників неподалік Причепилівки, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Двічі противник відкривав вогонь і по оборонцях Луганського: спершу застосувавши міномети 120-го калібру, гранатомети та кулемети, а згодом міномети 82-го калібру.

У районі відповідальності угруповання "Схід" ворог обстрілював наших військових з гранатометів і стрілецької зброї неподалік Водяного, а поблизу Старогнатівки та Лебединського - з великокаліберних кулеметів.

За поточну добу втрат у лавах Об’єднаних сил унаслідок ворожих обстрілів немає.

Нагадаємо, раніше штаб ООС повідомив, що бойовики здійснюють пропуск людей через контрольні пункти в'їзду-виїзду за своїми списками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram